Orice gospodar care vrea sa aiba cu adevarat grija de curtea, gradina sau livada lui trebuie sa isi creeze o trusa de scule la care sa poata apela atunci cand are nevoie sa isi puna la punct gospodaria. Din aceasta nu pot lipsi instrumentele de toaletare a elementelor de vegetatie. De asemenea, acelasi tip de unelte sunt foarte utile si pentru profesionistii care presteaza servicii din aceasta categorie. Ei trebuie sa apeleze la scule specializate, pentru a-si usura munca si pentru a le oferi clientilor rezultate cat mai satisfacatoare.
Din categoria speciala de scule care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie si nici din “arsenalul“ unui meserias adevarat fac parte si celebrele drujbe. Acestea au capacitatea de a taia foarte bine lemnul. Cu ajutorul lor, pot fi aranjati foarte bine copacii si pomii dintr-o curte, livada sau gradina. Tot prin intermediul acestui tip de unelte pot fi pregatite lemnele pentru foc. Insa misiunea lor de a taia lemnul nu este una lipsita de riscuri. Iata care sunt cele trei piese foarte expuse la fiecare utilizare, potrivit specialistilor de la generalmotor.ro!
Cele 3 piese ale unei drujbe care sunt expuse riscurilor
Taierea lemnului presupune ca suprafata unei drujbe sa intre in contact cu obiecte din lemn dure si, de cele mai multe ori, extrem de rigide. Aceste contacte permanente cu o suprafata dura pot sa determine aparitia unor probleme mari la nivelul pieselor expuse. Acestea necesita o mentenanta periodica, cu ajutorul solutiilor special concepute in acest sens.
De asemenea, aceste piese ar putea necesita chiar inlocuirea, in situatia in care nu mai functioneaza in mod eficient. Iata care sunt componentele care sunt cele mai expuse riscurilor, atunci cand utilizezi unealta speciala pentru taierea obiectelor din lemn:
1. Lantul – aceasta este componenta care intra in contact direct cu suprafata lemnului. Pentru a functiona mereu in mod eficient, este necesar ca lantul sa fie uns inainte de utilizare. De asemenea, el trebuie sa fie ascutit in mod periodic, pentru a nu-si pierde din incisivitate.
Contactul constant cu lemnul dur determina, in timp, tocirea lantului. In acest mod, devine inevitabila schimbarea lui la un moment dat. Momentul inlocuirii poate fi amanat pentru cat mai mult timp, daca sunt luate masuri eficiente de intretinere.
2. Lama – si lama este foarte importanta, reprezentand chiar suprafata pe care se monteaza lantul. Ea este actionata de motor si, la randul sau, activeaza lantul pentru taiere. Vibratiile si contactul permanent cu lemnul pot provoca defectarea lamei, in timp. Aceasta necesita intretinere periodica si inlocuire, la nevoie.
3. Sistemul de pornire – si sistemul de pornire al unei drujbe este foarte expus riscurilor. Demarorul, manerul si arcul de pornire, precum si sfoara de pornire sunt supuse socurilor mecanice in mod constant. In timp, acestea se pot defecta si vor necesita inlocuire.
Este important sa stii ca aceste piese pot fi gasite intr-un magazin de profil si in versiuni compatibile sau aftermarket. Nu este necesar intotdeauna sa investesti sume foarte mari in piese originale. Pe GeneralMotor.ro gasesti, la preturi excelente, solutii compatibile cu modelele de drujbe pe care le-ai putea detine. Alege sa iti intretii sculele in mod inteligent si bucura-te de cele mai eficiente rezultate pe care le pot genera acestea!